Dr. Sanne Boonen

Huisarts

Ik studeerde in 2012 af als arts aan de KU Leuven. Nadien bekwaamde ik me in de huisartsgeneeskunde en de sportgeneeskunde.

Voor de opstart van onze eigen praktijk in april 2019, was ik reeds enkele jaren werkzaam in een groepspraktijk. Na die boeiende en leerrijke jaren was het tijd voor een nieuw avontuur. Met veel enthousiasme startte ik samen met mijn man, Cédric Mallé, praktijk Lindenbos.

Ik sta graag dicht bij de mensen. In aanraking mogen komen met jullie leefwereld en een band opbouwen vind ik het mooiste aan het beroep. Ik neem graag mijn tijd en leef me in, in ieders unieke verhaal. Ik motiveer mensen graag om hun gezondheid in eigen handen te nemen. Zo kan het medicijn ‘bewegen’, soms een potje pilletjes vervangen.

Naast gynaecologie en kindergeneeskunde, is ook sportgeneeskunde een bijzonder interessegebied. Samenwerken met onze toffe en bekwame kinesisten is een enorme meerwaarde. Samen delen we veel meer expertise. Als nodig, maken we ook graag de brug tussen lichaam en geest. Want die twee staan nooit los van elkaar.

Hiernaast ben ik enorm geboeid door de chronische stressrespons en diens vele uitingen. Je stressrespons stoppen en herstellen is mogelijk. Hiervoor heb je alleen de juiste tools nodig.

Tot voor kort was ik naast huisarts ook werkzaam als medisch redacteur voor de website Gezondheid & Wetenschap en werkte ik voor Domus Medica, de huisartsenvereniging. Binnen het domein preventie was ik verantwoordelijk voor de thema’s ‘Voeding en Beweging’. Ondertussen hebben we kleine kindjes en verdeel ik mijn tijd en aandacht graag tussen ons gezinsleven en onze praktijk. Daar hebben we onze handen vol mee 🙂

Terug naar huisartsen.