Nieuws

Reizen: testen en certificaten

Voor een (gratis) testafname kan je vanaf 28 juni 2021 een CTP-code aanvragen op www.mijngezondheid.be.

Boek hier uw staalafname: https://testcovid.doclr.be/#!/flow

Meer informatie: https://leuven.be/testcentra

Om jouw COVID-certificaat te downloaden en je te informeren alvorens je op zomervakantie vertrekt, kan je terecht op https://covidsafe.be/.

Met je persoonlijke COVID-certificaat kan je vanaf 1 juli geldig binnen de EU aantonen dat je:
– ofwel voldoende gevaccineerd bent (in principe vanaf 2 weken na het 2e vaccin);
– ofwel een geldige negatieve test hebt;
– ofwel (recent) hersteld bent van COVID-19.

Met vragen kan je terecht bij de Vlaamse helpdesk 078 78 78 50 (9u – 19u op weekdagen).

Check je reisplan op: http://reopen.europe.eu/nl

Start nieuwe kinesitherapeuten

Sinds oktober 2020 wordt het kiné-team versterkt door Kristof Servanckx en Liese Gerardi.
Vol enthousiasme en met veel gedrevenheid helpen ze jullie graag verder.

Bij Kristof kan je terecht voor algemene kinesitherapie, manuele kinesitherapie, sportrevalidatie en nog veel meer.

Liese haar interesses gaan vooral uit naar bekkenbodemproblematiek, pre- en postnatale kinesitherapie en neuromotorische revalidatie.

Willen jullie graag nog iets meer te weten komen over onze nieuwe therapeuten?
Dat kan hier:
Kristof Servranckx
Liese Gerardi

We wensen ze alvast een vlotte start!

Bedankt voor uw medewerking!

Dokter Lise Nys stelt zich voor!

26 januari 2020

Hallo allemaal, ik ben dr. Lise Nys en bij mij kan je terecht voor heel wat uiteenlopende gezondheidskwesties. Ben je pasgeboren of volwassen, man/vrouw of transgender, hetero of homoseksueel, Belg of buitenlander, gelovig of niet… ik help jullie allemaal graag verder op de beste manier dat ik kan.

Een nieuw jaar, een nieuwe start !!

3 januari 2020

Dr. Sanne Boonen is er weer ingevlogen ! Ze zal iedere dag beschikbaar zijn in de praktijk. Op de momenten dat ze werkt voor Gezondheid & Wetenschap komt dr. Lise Nys haar ondersteunen in de praktijk. Samen staan we vol enthousiasme klaar om er een mooi jaar van te maken !! 

De online agenda is beschikbaar. Daar zie je ook de momenten dat de 2 dokters aanwezig zijn in de praktijk. 

De stoeltjes staan klaar in onze (tijdelijke) praktijk. Die zich nog steeds bevindt op de 1ste verdieping. De verbouwingswerken gaan dit jaar volop verder, zodat we hopelijk snel onze intrek kunnen nemen in de nieuwe praktijk op de benedenverdieping. 

We wensen iedereen een gelukkig en gezond 2020 toe !!

Dr. Sanne Boonen in bevallingsverlof

14 juli 2019

Dr. Sanne Boonen is in bevallingsverlof vanaf 15/07/2019. 

De praktijk (benedenverdieping) zal in de tussentijd volop verbouwd worden, dus nog een paar maanden geduld voor de officiële start van Huisartsen Lindenbos. We zorgen dat we er tegen januari 2020 weer helemaal klaar voor zijn! 

Kinesitherapie Manus werkt tijdens de verbouwing verder in de tijdelijke praktijk (op de eerste verdieping). 

Kunst in Praktijk Lindenbos

12 juni 2019

Een streepje kleur aan de muren zorgt altijd voor wat extra sfeer in huis. Daarom heeft Praktijk Lindenbos ervoor gekozen om op regelmatige basis kunstenaars uit te nodigen om hun kunstwerken tentoon te stellen in de praktijk.

De komende maanden is kunstenaar Jan Debeurme aan de beurt. Een autodidact-kunstenaar uit de Leuvense contreien. Een aantal jaren geleden is hij op zoek gegaan naar een creatieve hobby. Na een experimentele fase in het (houtskool)tekenen, aquarel schilderen en air brush, heeft hij uiteindelijk zijn weg gevonden in het schilderen met acryl.

Zijn schilderijen nemen je mee op een exotische reis naar zijn Afrikaanse roots. Hij is namelijk in 1957 geboren en getogen in de toenmalige kolonie Belgisch-Kongo.

Ook durft hij zich te wagen aan een abstracter stukje kunst en een beeldhouwwerkje.

Ben je geïnteresseerd in Jan zijn schilderijen en zou je er wel eentje thuis willen ophangen. Neem dan gerust een kijkje op zijn website.

Hoe weet je of je beschermd bent tegen mazelen?

Hoe weet je of je beschermd bent tegen mazelen?

2 mei 2019

Mazelen zijn zeer besmettelijk, komen helaas nog vaak voor en kunnen dodelijke gevolgen hebben. Vaccinatie tegen mazelen is dus van groot belang als je naar een risicoland reist. Voor deze landen wordt vaccinatie tegen mazelen momenteel aanbevolen: https://www.itg.be/N/Artikel/mazelenvaccinatie

Zo kom je te weten of je beschermd bent tegen mazelen

Herinner jij je (of je moeder of vader) niet meer of je in het verleden volledig gevaccineerd bent, dan kun je dat op verschillende manieren achterhalen:

 1. Misschien heb je nog een vaccinatiekaart of een boekje van Kind en Gezin van toen je klein was?
 2. Vaccinatiegegevens worden bijgehouden door de artsen die vaccineren, en tegenwoordig geregistreerd in Vaccinnet, de vaccinatiedatabank van de Vlaamse overheid. Zo gaan ze nooit meer verloren.
 3. Je kunt je vaccinatiegegevens zelf online raadplegen via de Patient Healthviewer (https://www.myhealthviewer.be/). Vind je daar geen info, vraag dan advies aan je huisarts. Hij zal beslissen of je inhaalvaccinaties nodig hebt.

Of je al dan niet beschermd bent tegen mazelen is vaak moeilijk af te leiden uit een bloedstaal. Daarom wordt een bloedafname niet aangeraden. 

Laat je (her)vaccineren

Als je twijfelt, moet je niet aarzelen om je (opnieuw) te laten vaccineren. Zelfs als je meer dan 2 dosissen toegediend krijgt, treden er zelden bijwerkingen op.

 • Ben je geboren na 1970, heb je geen mazelen doorgemaakt en werd je niet of slechts één keer gevaccineerd, dan krijg je in Vlaanderen gratis het mazelen-bof-rubella-vaccinatie (MBR) aangeboden via de huisarts. Na 2 MBR-vaccinaties met minimaal een maand interval ben je volledig gevaccineerd.
 • Reis je naar een risicoland met een kind jonger dan 1 jaar, dan kun je je kind vervroegd laten vaccineren vanaf de leeftijd van 6 maanden. Ook deze extra prik is gratis beschikbaar bij je huisarts. Let wel, dit vervroegde vaccin telt niet als een volwaardige vaccinatie, maar biedt een korte bescherming. Na deze dosis moet je kind nog 2 vaccinaties krijgen, volgens het basisvaccinatieschema.
 • Ben je ouder dan 49 jaar, maar heb je als kind uitzonderlijk geen mazelen gehad, dan is het raadzaam om je ook te laten vaccineren.
 • Ben je jonger dan 24 jaar en ben je toch niet goed gevaccineerd als kind, dan breng je dat nu best in orde.

Ben je zwanger of heb je een verminderde weerstand door een ziekte of behandeling, dan mag je niet gevaccineerd worden tegen mazelen. Vrouwen met een eventuele kinderwens die zich laten vaccineren, mogen gedurende één maand niet zwanger worden.

Achtergrondinformatie

In landen als Roemenië, Italië en Frankrijk duiken de mazelen nog frequent op. Daarom is het belangrijk om goed beschermd te zijn voor je vertrekt. Die bescherming heb je als je de ziekte als kind hebt doorgemaakt of als je gevaccineerd bent. Om volledig beschermd te zijn door vaccinatie heb je 2 inentingen nodig.

Wie geboren is voor 1970 heeft veelal mazelen gehad als kind en geniet daardoor een levenslange bescherming door antistoffen. Mensen geboren na 1995 zijn in regel wel goed gevaccineerd en dus veilig. Tussen 1970 en 1995 werden veel mensen echter nog niet of onvoldoende (met slechts 1 spuitje) gevaccineerd. Hierdoor lopen deze personen meer risico op mazelen.

Refentie

https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/hoe-weet-je-of-je-beschermd-bent-tegen-mazelen

24 april 2019

Vaccinatieweek 24 – 30 april 2019

Reisplannen? Vaccinaties zijn altijd belangrijk, of je nu een exotische reis maakt, een tripje dichterbij boekt of vrienden of familie in het buitenland bezoekt. De Europese Vaccinatieweek vraagt dit jaar in Vlaanderen opnieuw aandacht voor dicht(er)bij-vakanties, met een extra focus op familie- en vriendenbezoek in het buitenland. Want ook op niet zo verre bestemmingen als Turkije, Noord-Afrika of Oost-Europa loop je gezondheidsrisico’s. Bescherm je daarom vóór je vertrek tegen hepatitis A. Met één prikje vooraf ben je al goed beschermd, met twee prikjes zelfs levenslang!

Informeer je voor je vertrek over de nodige vaccinaties. Naargelang de bestemming en de omstandigheden waarin je reist, zijn sommige vaccinaties sterk aanbevolen en andere eventueel verplicht. Trek je de wereld in – voor plezier, studies of werk – dan ga je dus best even na of je goed gevaccineerd bent en of je eventueel extra vaccinaties nodig hebt. Zo vermijd je dat je in het buitenland ziek wordt. Daar komen immers ziektes voor die hier eerder uitzonderlijk zijn. En zo breng je ook geen ziektes als souvenir mee naar huis

 • Mazelen
  Mazelen komt in Vlaanderen niet zo vaak meer voor, maar in landen als Roemenië, Italië en Frankrijk duikt de ziekte nog frequent op. Dat kan gevaarlijk zijn als je niet gevaccineerd bent. Want mazelen kan ernstige complicaties geven, zoals longontsteking of een acute hersenontsteking. Daarom is het belangrijk om voor je vertrekt goed beschermd te zijn. Dit kan doordat je de ziekte als kind hebt doorgemaakt of door je te laten vaccineren. Om door vaccinatie volledig beschermd te zijn, heb je 2 vaccinaties nodig.
 • Hepatitis A
  Trek je naar Turkije,  Noord-Afrika of Oost-Europa, dan bescherm je je best tegen hepatitis A. Als je vóór je reis al minstens één vaccinatie gekregen hebt, is de kans klein dat je tijdens de reis of bij thuiskomst hepatitis A (geelzucht) krijgt. 2 prikjes beschermen je levenslang en besparen je een hoop ellende en zo besmet je ook je omgeving niet wanneer je terug bent. Vaccineren doe je dus zowel voor jezelf als voor je omgeving en de maatschappij.
 • Teken-encefalitis
  Een lang weekend of een weekje erop uit om te gaan wandelen in de natuur of de bergen? Pas dan op voor teken. Teken kunnen niet alleen de ziekte van Lyme veroorzaken (waar geen vaccin tegen bestaat), maar kunnen ook een virus verspreiden dat hersen- en hersenvliesontsteking kan geven, teken-encefalitis (tick borne encephalitis – TBE). Blijf gezond tijdens en na je natuuruitstap door je te laten vaccineren tegen die ziekte. Best krijg je 2 prikjes vóór je vertrekt. Dit volstaat om je te beschermen tegen de ziekte. De vaccinatie kun je dan vervolledigen na de reis met een derde vaccinatie. Na een tocht in de natuur controleer je ook best of er geen teken zich op je huid vastgebeten hebben. Is dat wel het geval, verwijder ze dan zo snel mogelijk met een speciaal pincetje. Teken-encefalitis komt nog niet voor in België, maar wel al in de buurlanden zoals Duitsland.
 • Gele koorts
  Vaccinatie tegen gele koorts wordt enkel gegeven in een erkend vaccinatiecentrum. Download de lijst van erkende centra voor vaccinaties tegen gele koorts in België.


9 april 2019

Maak kennis met dr. Sanne Boonen!

Dr. Sanne Boonen studeerde in 2012 af als arts aan de KU Leuven. Ze bekwaamde zich nadien in de huisartsgeneeskunde en de sportgeneeskunde. 

Voor de opstart van de eigen praktijk in april 2019, was ze reeds enkele jaren werkzaam in een groepspraktijk. Na die boeiende en leerrijke jaren was het tijd voor een nieuw avontuur. Met veel enthousiasme startte ze samen met haar man, Cédric Mallé, praktijk Lindenbos. 

Dr. Sanne is dankbaar om het mooie huisartsenberoep te kunnen uitoefenen. De praktijk blijft haar boeien, dag na dag, week na week. Er is zoveel afwisseling, jong en oud, kleine problemen en ernstig zieken, voor iedereen staat ze klaar met een luisterend oor en een helpende hand. Als huisarts staat ze graag dicht bij haar patiënten. In aanraking mogen komen met hun leefwereld en een band opbouwen vindt ze het mooiste aan het beroep.

Naast gynaecologie en kindergeneeskunde, is ook sportgeneeskunde een bijzonder interessegebied. Met haar man, die werkzaam is al kinesist, heeft ze een boeiende samenwerking en kan ze veel expertise opbouwen op vlak van letsels van het bewegingsapparaat. 

Dr. Sanne is hiernaast ook werkzaam als medisch redacteur voor de website Gezondheid & Wetenschap en ze werkt voor Domus Medica, de huisartsenvereniging. Binnen het domein preventie is ze verantwoordelijk voor de thema’s ‘Voeding en Beweging’. Beide functies helpen haar de vinger aan de pols te houden op wetenschappelijk vlak, gezien het voortdurend bij haar kriebelt om bij te studeren, om nieuwe informatie uit te spitten. 

Verder vindt ze het belangrijk om mensen te motiveren hun gezondheid in eigen handen te nemen en promoot ze met veel enthousiasme het medicijn ‘bewegen’, dat soms een potje pilletjes kan vervangen. Onze praktijk, die zich aan de rand van het Lindenbos bevindt, nodigt zeker uit tot een aangename wandeling in de natuur! Zo kan het nuttige, ook wel aan het aangename gekoppeld worden.

31 maart 2019

Dat herbronnen de must is in onze drukke samenleving, daar staan Dokter Sanne Boonen en Kinesist Cédric Mallé volledig achter.

Daarom zijn ze op teambuilding gegaan in de Voerstreek om allebei – volledig uitgerust – er weer 100% te zijn voor u op maandag 1 april.

2 April is dan ook de officiële startdatum van Dokter Boonen in Praktijk Lindenbos gelegen in de Kortrijksestraat 359a, Kessel-Lo.

Dus wenst u een afspraak te maken met ons, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.

23 maart 2019

Dr. Sanne Boonen start met werken op 2/04/2019. Voordien probeert ze telefonisch reeds zoveel mogelijk bereikbaar te zijn, maar kan de permanentie nog niet voorzien worden.

Onze nieuwe praktijk moet nog verbouwd worden. Momenteel houden wij consultaties in één gedeelde praktijkruimte. Deze bevindt zich echter op de eerste verdieping, waardoor er een trap gedaan moet worden. Gelieve hiermee rekening te houden.

Op maandag en woensdag werkt dr. Sanne Boonen op de redactie van www.gezondheidenwetenschap.be en is zij dus niet aanwezig op de praktijk. Er is wel telefonische permanentie (0467/005220) voor dringende problemen. Waar nodig zal u zo spoedig mogelijk verder geholpen worden. Op termijn zal er in de praktijk een continue permanentie voorzien worden. Alvast bedankt voor uw begrip.

19 maart 2019

Dr. Sanne Boonen start op 2/04/2019 terug als huisarts/sportarts.
Telefoonummer en online agenda zijn vanaf heden beschikbaar !!
Let wel op: telefonische permanentie wordt pas officieel voorzien vanaf 2 april.

8 maart 2019

Wij zijn volop bezig met de opstart van onze nieuwe praktijk. Praktijk Lindenbos ziet weldra het daglicht. De kinesitherapie praktijk Manus opent zijn deuren op 18 maart 2019. De huisartsen en sportpraktijk wordt verwacht in april 2019. Wij heten u van harte welkom in de Kortrijksestraat 359A, op de overgang van Kessel-Lo en Linden.

29 februari 2019

De praktijk gaat open…
…op 18 maart 2019. U kan ons terugvinden in de Kortrijksestraat 359A, 3010 Kessel-Lo. Initieel start de kinesitherapie praktijk. In april opent ook de huisarts/sportarts haar deur!