Maak kennis met dr. Sanne Boonen!

Dr. Sanne Boonen studeerde in 2012 af als arts aan de KU Leuven. Ze bekwaamde zich nadien in de huisartsgeneeskunde en de sportgeneeskunde. 

Voor de opstart van de eigen praktijk in april 2019, was ze reeds enkele jaren werkzaam in een groepspraktijk. Na die boeiende en leerrijke jaren was het tijd voor een nieuw avontuur. Met veel enthousiasme startte ze samen met haar man, Cédric Mallé, praktijk Lindenbos. 

Dr. Sanne is dankbaar om het mooie huisartsenberoep te kunnen uitoefenen. De praktijk blijft haar boeien, dag na dag, week na week. Er is zoveel afwisseling, jong en oud, kleine problemen en ernstig zieken, voor iedereen staat ze klaar met een luisterend oor en een helpende hand. Als huisarts staat ze graag dicht bij haar patiënten. In aanraking mogen komen met hun leefwereld en een band opbouwen vindt ze het mooiste aan het beroep.

Naast gynaecologie en kindergeneeskunde, is ook sportgeneeskunde een bijzonder interessegebied. Met haar man, die werkzaam is al kinesist, heeft ze een boeiende samenwerking en kan ze veel expertise opbouwen op vlak van letsels van het bewegingsapparaat. 

Dr. Sanne is hiernaast ook werkzaam als medisch redacteur voor de website Gezondheid & Wetenschap en ze werkt voor Domus Medica, de huisartsenvereniging. Binnen het domein preventie is ze verantwoordelijk voor de thema’s ‘Voeding en Beweging’. Beide functies helpen haar de vinger aan de pols te houden op wetenschappelijk vlak, gezien het voortdurend bij haar kriebelt om bij te studeren, om nieuwe informatie uit te spitten. 

Verder vindt ze het belangrijk om mensen te motiveren hun gezondheid in eigen handen te nemen en promoot ze met veel enthousiasme het medicijn ‘bewegen’, dat soms een potje pilletjes kan vervangen. Onze praktijk, die zich aan de rand van het Lindenbos bevindt, nodigt zeker uit tot een aangename wandeling in de natuur! Zo kan het nuttige, ook wel aan het aangename gekoppeld worden.