COVID-19: helena en video-consultaties

Beste pati├źnten,

“Tot nader order weten we niet wanneer we terug volgens het oude schema kunnen werken en online-afspraken vrijkomen, daarom is het niet mogelijk om voor de komende weken een afspraak in de praktijk te boeken. Denkt u een arts nodig te hebben, stel uw zorg niet uit maar bel naar de praktijk!”

Voor dringende afspraken en huisbezoeken: neem telefonisch contact op met ons ! (0467/005220)

Video-consultatie

Voor andere vragen en medische opvolging, gelieve een video-consultatie te boeken. Dit kan in de online agenda. https://doclr.be/praktijk-lindenbos/patient

Video-consultaties zijn mogelijk via het online beveiligd platform helena.
Meld je aan via: https://helena.care/

Op het moment van uw afspraak ontvangt u een sms en/of e-mail waarmee u de video-consultatie kan starten. Houd dus uw smartphone of computer bij de hand!!

Noteer ook goed uw gsm-nummer en e-mail adres bij het boeken van de afspraak!!

Telefonisch advies

Er kan, wegens de uitzonderlijke omstandigheden, telefonisch advies gegeven worden.

Ook voorschriften kunnen uitzonderlijk telefonisch aangevraagd worden. Maar boek bij voorkeur een video-consultatie.

Enkel indien een onderzoek of behandeling dringend nodig is kunnen we u een afspraak geven in de praktijk of kunnen we een huisbezoek plannen.

Wat is Helena? Hoe werkt het?

Helena is een beveiligde omgeving voor al uw medische documenten. Het is ook het platform waarin video-consultaties mogelijk zijn.

Aanmelden kan via itsme® of eID (=makkelijkste manier). Of u kan een code aan uw zorgverlener vragen om u aan te melden. Vervolgens kan u uw medische documenten in Helena raadplegen.

Indien u een code van uw zorgverlener hebt ontvangen kan u deze ingeven op helena.care/code en een PIN code aanmaken. Deze gebruikt u dan samen met uw GSM om u aan te melden en uw documenten te bekijken.