COVID-19 en praktijkwerking

!! UPDATE !!

1/05/2020

Beste patiënten,

Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen van de heropstart van niet-dringende medische zorg. Geleidelijk aan zullen er weer online consultaties vrijkomen. Houdt dus zeker onze website en online agenda in de gaten.

Stel uw zorg niet uit, maar neem contact op met ons! Voor dringende en niet-dringende vragen! 

Huisartsen: 0467/005.220 
Kinesitherapeuten: 0485/080069

Twijfel niet om ons om raad te vragen, ook in deze bijzondere tijden staan we voor u klaar !!

Voorbereidingen

We doen er alles aan om van onze praktijk een veilige omgeving te maken. Dit vraagt de nodige aanpassingen. We maken de komende week alles in gereedheid en kijken ernaar uit om jullie weer te verwelkomen!

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. Volg dus goed onze instructies op. Binnenkort meer hierover!

De dokters zullen ook nog steeds voor een deel met video en/of telefoon consultaties werken. We zullen samen de afweging maken voor wie, welke soort consultatie geschikt en haalbaar is! Twijfel je of je naar de praktijk kan/moet komen, bel ons gerust op of boek een tele-consultatie in.

Mensen met luchtwegklachten en/of koorts, kunnen we helaas niet op een veilige manier ontvangen in de praktijk. Boek hiervoor dus zeker geen afspraak en kom niet naar de praktijk !! Neem hiervoor telefonisch contact op of boek een video/telefoon consultatie.

Video-consultatie met je huisarts

Aangezien we niet willen dat u blijft rondlopen met gezondheidsproblemen of vragen, is er de mogelijkheid om een video-consultatie in te plannen. Dit kan in de online agenda: https://doclr.be/praktijk-lindenbos/patient

Video-consultaties zijn mogelijk via het online beveiligd platform helena.
Meld je aan via: https://helena.care/ 

Doe dit ruim op voorhand en zeker één dag voor je geplande video-consultatie.

Moest het niet lukken om gebruik te maken van het helena platform, dan kan u evenzeer een afspraak inboeken. Vermeld dan dat u een telefonische consultatie wenst.

Ongeveer op het moment van uw afspraak nemen wij contact op met u.

Mogelijke coronavirusinfectie?

Heeft u klachten als: niezen, hoesten, keelpijn, grieperig gevoel of koorts. Neem telefonisch contact op of boek een video-consultatie. Indien nodig kan u verwezen worden naar de coronapost in het ziekenhuis.

Let op! Ga zeker niet op eigen initiatief naar de spoeddienst of de coronapost. U heeft voor de coronapost een afspraak nodig ! Zeker niet alle vermoedens van een infectie met het coronavirus moeten verwezen worden naar deze posten. Enkel wanneer een onderzoek (met nazicht van de longen) noodzakelijk is.

Bij ernstige kortademigheid of echte noodgevallen kan u uiteraard wel beroep doen op de spoeddiensten en het noodnummer 112.

Voor de rest: blijf in uw kot! Maar ga naar buiten om te bewegen !!

Vriendelijke groeten,

Team Lindenbos